Eurobank PARKOVI za pluća Srbije

Kao kompanija koja se zalaže za evropske vrednosti u poslovanju, Eurobanka nastoji da se aktivno uključi u rešavanje ekoloških problema širom Srbije i da konkretnim potezima doprinese zaštiti životne sredine.

Projekti zaštite životne sredine započeti su kroz revitalizaciju i rekonstrukciju centralnih gradskih parkova u gradovima u kojima Banka sa uspehom posluje, čime smo omogućili da urbane sredine dobiju svoje sređene i čiste «zelene oaze». S tim u vezi, Eurobank PARKOVI startovali su sa rekonstrukcijom Botaničke bašte «Jevremovac» u Beogradu, u saradnji sa Biološkim fakultetom, a nastavili se sa uređenjem Narodne bašte u Pančevu, parkom Učiteljskog fakulteta u Jagodini, Dunavskim parkom u Novom Sadu, parkom Čair u Nišu, Sunčanim parkom u Požarevcu, Parkom za venčanja na Adi Ciganliji u Beogradu i inkluzivnim Parkom duginih boja na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu.

Pored toga, aktivno saradjujemo i sa fabrikom za reciklažu papira „Umka“, na način što sav papir u Banci odnosimo na recikliranje u ovu fabriku, a istu akciju sprovodimo i sa korišćenom kompjuterskom tehnologijom.

Eurobank Grupa je još od 2003. godine veoma aktivna na polju podrške ekologiji, trudeći se da pored konkretnih projekata, utiče i na svoje poslovne partnere, klijente, zaposlene i najširu javnost da daju svoj doprinos rešavanju ekoloških problema u sredinama u kojima posluju. Zaštita životne sredine predstavlja jedan od osnovnih postulata Eurobank Grupe, koja je od 2005. godine i aktivni član Finansijske inicijative Programa Zaštite životne sredine Ujedinjenih nacija, međunarodne mreže finansijskih organizacija koja za cilj ima zaštitu životne sredine i obezbeđivanja održivog razvoja. Eurobanka je prva banka u Grčkoj i jedna od nekoliko u Evropi koja je ovlašćena za implementaciju sistema zaštite čovekove okoline.