Pokretni inkluzivni muzej

. . . .

Eurobanka i Centar za razvoj inkluzivnog društva (CRID) pokrenuli su novi zajednički projekat pod nazivom "Pokretni inkluzivni muzej", koji ima za cilj poboljšanje uslova života osobama sa invaliditetom, a odvijaće se pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike Vlade Republike Srbije.

. . . .
Konkurs, pod nazivom "Pokretna izložba o predmetima koji olakšavaju život - Dizajn za sve", biće otvoren do 2.aprila, a na njemu će moći da učestvuju studenti umetnosti, arhitekture, šumarstva i fakulteta za dizajn na privatnim i državnim univerzitetima. Studentske radove ocenjivaće nezavisno telo koje će činiti stručnjaci iz Evropskog instituta za dizajn i invaliditet (EIDD) - Dizajn za celu Evropu, Bolonjske akademije lepih umetnosti, i članovi EIDD iz Srbije.

Nakon proglašenja pobednika, izabrani radovi biće izloženi u nekoliko gradova u Srbiji, pod nazivom "Pokretni inkluzivni muzej". Na ovaj način, građani će biti upoznati sa izazovima sa kojima se lica sa invaliditetom suočavaju u svakodnevnom životu, i u kojoj meri inventivni predmeti mogu da im olakšaju život.
 

Otvorena izložba studentskih radova “Pokretni inkluzivni muzej”

Izložba predmeta koji olakšavaju život – Dizajn za sve

Beograd, 7. maj 2010 – U prostorijama Narodne banke Srbije svečano je otvorena izložba najboljih studentskih radova za praktične predmete koji originalnim dizajnom olakšaju život osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama. Prisutnima je prikazano 27 najboljih radova koji su pristigli u toku konkursa, a autorima tri prvonagrađena rada uručene su vredne nagrade. Pokretni inkluzivni muzej organizovan je u saradnji Centra za razvoj inkluzivnog drustva i Eurobanke.