Nacionalni PET Centar u okviru Kliničkog centra Srbije

Svesni smo koliko je zdravstveni sistem jedne zemlje bitan za njeno uspešno funkcionisanje i želimo da mu doprinesemo na što je moguće korisniji način. Iskreno verujemo da će naša zalaganja na ovom polju unaprediti zdravstvene usluge u Srbiji.

U okviru našeg programa podrške društvenoj zajednici namenjenog zdravstvu, Klinički centar Srbije je 20.oktobra 2009 godine dobio “Nacionalni PET Centar”, najsavremeniji centar za dijagnostifikovanje i lečenje malignih bolesti, prvi te vrste u regionu. Zahvaljujući donaciji naše Banke od milion evra, Nacionalni PET Centar je opremljen najmodernijim aparatima koji će mnogo doprineti u lečenju ove opake bolesti.

Nacionalni PET Centar su svečano otvorili predsednik Republike Srbije, Boris Tadić i ministar zdravlja, Tomica Milosavljević, uz prisustvo velikog broja novinara.

Očekivani rezultati i prednosti Nacionalnog PET Centra su brže uspostavljanje precizne dijagnoze i bolji rezultati lečenja teških bolesti, smanjenje broja nepotrebno primenjenih hirurških i ostalih terapijskih procedura kao rezultat pouzdanosti PET nalaza i pozitivan komercijalni efekat eksploatacije centra.

Zahvaljujući ogromnim dijagnostičkim potencijalima ove tehnike, značajno se ubrzava uspostavljanje tačne dijagnoze najtežih bolesti i time doprinosi pravovremenom i adekvatnom planiranju lečenja, preciznoj proceni rezultata lečenja, pa samim tim i boljoj prognozi bolesti.