Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Park duginih boja, Bežanijska kosa

Inkluzivni Park duginih boja, je prvi park ove vrste u regionu

Eurobanka i Centar za razvoj inkluzivog društva (CRID) potpisali su sredinom februara 2008. godine ugovor o donaciji vrednoj četiri miliona dinara, koja je usmerena na sanaciju, rekonstrukciju i dogradnju parka namenjenog deci i osobama sa invaliditetom. Eurobank Park duginih boja, je prvi park ove vrste u regionu (u Norveškoj ulici, u novobeogradskom naselju Bežanijska kosa) čija je rekonstrukcija realizovana kroz dve faze: rekonstrukcijom dečjeg igrališta, a potom uređenjem celog parka sa postavkom novih instalacija, osvetljenja, kao i specijalan mobilijar za decu sa invaliditetom i gimnastičke sprave. Svečano otvaranje održano je polovinom juna meseca 2009. godine, dok je dečiji likovni konkurs u Parku duginih boja, na temu „Moj novi Eurobank EFG Park – Park duginih boja” održan početkom oktobra.

Sarađujući sa Centrom za razvoj inkluzivnog društva, Eurobank je uključena i u programe koji podržavaju principe Dizajna za sve, odnosno principe Međunarodne konvencije Ujedinjenih Nacija za promovisanje i zaštitu prava i dostojanstva osoba sa invaliditetom, koji je i Republika Srbija potpisala 17. decembra 2007. godine.

Po ovim principima, do sada su rekonstruisane četiri filijale Eurobanke, u Beogradu , Novom Sadu, Nišu i Novom Beogradu kako bi bile prilagođene potrebama osobama sa invaliditetom.

 
Top