Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Botanička bašta ”Jevremovac”, Beograd

Eurobanka, u saradnji sa Gradom Beogradom i Biološkim fakultetom Beogradskog univerziteta pokrenula je prvi u nizu projekata zaštite životne sredine.

Botanička bašta”Jevremovac”, kao zaštićeno prirodno i kulturno dobro obogaćena je sa 500 novih zeljastih biljaka, uglavnom iz Evrope, a upravo ta parcela nazvana je simbolično Evropski VRT.

Prepoznavši značaj programa korporativne društvene odgovornosti koji Eurobanka sprovodi u Srbiji, između ostalog i u oblasti ekologije, Udruženje pejzažnih arhitekata odlučilo je da nagradi priznanjem, ističući značaj ovakvih projekata za sve građane Srbije.

U cilju promovisanja vrednosti Botaničke bašte, Eurobanka je obezbedila svim zainteresovanim građanima i njihovim porodicama besplatan ulaz i obilazak bašte, uz pratnju stručnog vodiča, svake nedelje od 12h - 14h.

Krajem februara, Botanička bašta „Jevremovac“ u Beogradu dodatno je ulepšana zahvaljujući postavci topiari – botaničke instalacija skulpture pauna od varenog aluminijuma i zelenih cvetnih puzavica.Idejno rešenje skulpture kreirali su članovi Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS), odnosno pokreta „Topiary Art Trust“, koji su i realizovali njenu izgradnju.

 
Top