Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

EUROBANK PODRŽALA 28. KOPAONIK BIZNIS FORUM

24 Maj 2021.

EUROBANK PODRŽALA 28. KOPAONIK BIZNIS FORUM
Eurobank je jedan od sponzora ovogodišnjeg 28. Kopaonik biznis foruma koji se održava od 24. do 27. maja u hibridnom formatu.

Centralna tema ovogodišnjeg Foruma je „Svet posle COVID-19: Novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja“, a tokom četiri dana trajanja najavljeno je 22 panela uz učešće najviših državnih zvaničnika, značajnog broja predstavnika EIB, EBRD, Svetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda i privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana.

Kako je pandemija uticala na bankarski sektor tema je panela Bankarski sektor – Uticaj COVID-19 i perspektive“ koji će se održati u sredu, 26. maja, uz prisustvo predstavnika banaka i finansijskih institucija, a o ovoj temi govoriće i Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

„Zahvaljujući odgovornoj i stabilnoj monetarnoj politici, bankarski sektor se sa uspehom nosio sa svim izazovima koji su došli kao posledica pandemije izazvane koronavirusom. Država je, udružujući se sa bankama, obezbedila značajnu podršku privredi i fizičkim licima kroz zastoj u otplati u obavezama i kroz kredite iz garantne šeme. Pandemija je uticala na globalnu bankarsku industriju donoseći ubrzanu digitalizaciju, ali i promene u tržišnoj poziciji banaka, podstičući novi talas inovacija, uz porast korišćenja online kanala i instant plaćanja. Verujem da će se ovaj trend nastaviti i uz post-kovid eri, uz razvijanje novih modela pružanja usluga i proizvoda prilagođenim pojedinačnim potrebama klijenata“ – kaže Slavica Pavlović.

Kopaonik biznis forum predstavlja priliku koja se nudi jednom godišnje za diskusiju o najaktuelnijim ekonomskim i socijalnim pitanjima u Srbiji i okuplja preko 1.200 učesnika, uključujući vladine zvaničnike, članove diplomatskog kora, privrednike, domaće i strane investitore i predstavnike međunarodnih finansijske organizacije.

Povezana dokumenta

Top