Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

„Umetnost za SVE"

Eurobank, Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) i Centar za razvoj inkluzivnog društva (CRID) realizovali su projekat „Umetnost za SVE“, sa ciljem potpunog prilagođavanja galerijskog prostora Akademije osobama sa invaliditetom.

Nabavka i postavka multimedijalnog vodiča, koji je dostupan na linku www.galerijasanu.rs kаo i taktilnih pomagala u izložbene prostorije galerije SANU omogućila je osobama sa invaliditetom ravnopravnost i dostupnost sadržaja kulture. Zahvaljujući ovom projektu, osobe sa invaliditetom su imale priliku da ekskluzivno uživaju u izložbi poznatog slikara, akademika Vladimira Veličkovića, čiju su postavku ljubitelji umetnosti mogli pogledati u Galeriji SANU.

Projekat „Umetnost za SVE“ pružio je osobama sa invaliditetom mogućnost vizuelnog ili taktilnog načina pristupa informacijama i ispunjavanje njihovih potreba za umetnošću i kulturom. Prilagođavanje Galerije SANU u Beogradu osobama sa invaliditetom, uticaće i na druge posetioce da razviju svest o toleranciji i razumevanju potreba svojih sugrađana, što će podstaći širenje ideje o stvaranju humanijeg okruženja za sve.

Povezana dokumenta

Top