Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Eurobank EFG generalni pokrovitelj Ateljea 212 za pozorišnu sezonu 2010/2011

6 Oktobar 2010.

Eurobank EFG je danas potpisivanjem Ugovora postala generalni pokrovitelj beogradskog pozorišta Atelje 212 za sezonu 2010/11. Odlukom o sponzorstvu jednog od najeminentnijih srpskih pozorišta, na čijoj se sceni izvode moderni teatarski komadi domaćih i stranih autora, Eurobank EFG još jednom potvrđuje opredeljnost da pruži podršku društvu i kulturi.

Eurobank EFG generalni pokrovitelj Ateljea 212 za pozorišnu sezonu 2010/2011

Beograd, 06. oktobar 2010. – Eurobank EFG je danas potpisivanjem Ugovora postala generalni pokrovitelj beogradskog pozorišta Atelje 212 za sezonu 2010/11. Odlukom o sponzorstvu jednog od najeminentnijih srpskih pozorišta, na čijoj se sceni izvode moderni teatarski komadi domaćih i stranih autora, Eurobank EFG još jednom potvrđuje opredeljnost da pruži podršku društvu i kulturi.

Saradnja banke i pozorišta ostvarena je na inicijativu glumaca Ateljea 212, u želji da zajedničkim snagama razvijaju i promovišu umetnost i kulturu u Srbiji.

„Eurobank EFG je odlučila da svoj sveobuhvatni program društveno-odgovornog poslovanja pod nazivom „Investiramo u evropske vrednosti“ koji je usmeren na podršku edukaciji, zdravstvu, inkluzivnom društvu i zaštiti životne sredine proširi još jednim, petim stožerom – kulturom. Ovo je novi vid naše podrške društvenoj zajednici, jer želimo da podstaknemo ulaganje poslovnog sektora u kulturu. Umetnost i kultura su stožeri našeg društva, a naša kompanija je proteklih godina pokazala svoju posvećenost da podrži srpsko društvo kao celinu“, reči su Nataše Krstić, direktorke korporativnih komunikacija Eurobank EFG.

,,Drago nam je da postoje kompanije kao što je Eurobank EFG koje prepoznaju neophodnost ulganja u kulturne institucije i posebno smo zahvalni što su odabrali da ta institucija bude baš Atelje 212. U vremenu kada je kultura ugrožena nedostatkom materijalnih sredstava, za sve je od važnosti saznanje da su velike kompanije spremne da ulažu u razvoj kulture u Srbiji’’, smatra Kokan Mladenović, generalni direktor Ateljea 212.

Povezana dokumenta

Top