Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Dodeljene nagrade Kluba Privrednih Novinara

26 Januar 2008.

Eurobank EFG dobitnik nagrade za korporativnu društvenu odgovornost

U martu 2006. godine, kada je Eurobank EFG postala vlasnik Nacionalne štedionice i ujedno se pozicionirala među vodećih pet banaka na tržistu Srbije, oformljen je svestrani program podrške društvenoj zajednici u vrednosti od tri miliona evra, pod nazivom „Investiramo u evropske vrednosti“, namenjen podršci zdravstvu, visokoškolskoj edukaciji, osobama sa invaliditetom i životnoj sredini.

U martu 2006. godine, kada je Eurobank EFG postala vlasnik Nacionalne štedionice i ujedno se pozicionirala među vodećih pet banaka na tržistu Srbije, oformljen je svestrani program podrške društvenoj zajednici u vrednosti od tri miliona evra, pod nazivom „Investiramo u evropske vrednosti“, namenjen podršci zdravstvu, visokoškolskoj edukaciji, osobama sa invaliditetom i životnoj sredini. Ovi projekti su deo svestranog programa korporativne društvene odgovornosti, koji se već godinama uspešno sprovodi u Grčkoj i u ostalim zemljama regiona gde Banka ostvaruje svoje operativno prisustvo.

Program Eurobank EFG PARKOVIdeo je projekta „Investiramo u evropske vrednosti“, koji se odnosi na ekologiju, podizanje i uređenje zelenih površina u centralnim gradskim zonama širom Srbije. Eurobank EFG je sprovela ovaj program kroz donacije za rekonstrukciju centralnih gradskih parkova u šest gradova širom Srbije. Od kada posluje u Srbiji, Eurobank EFG dodelila je i 1150 stipendija vrednih po 1.000 evra najboljim studentima državnih univerziteta u Srbiji.

U skladu sa globalnim trendom zaštite životne sredine, Eurobank EFG je nedavno pokrenula akciju „Ja recikliram papir – a ti?“. U saradnji sa fabrikom kartona Umka a.d, stari papir koji se više ne koristi u Eurobanci reciklira se i na taj način korisno upotrebljava. Po istom principu, reciklira se i rashodovana kompjuterska tehnologija.

Eurobank EFG je zajedno sa CRID-om uključena u programe koji podržavaju principe „Dizajn za sve“, Međunarodne konvencije Ujedinjenih Nacija za promovisanje, zaštitu prava i dostojanstva osoba sa invaliditetom.

Eurobank EFG Grupa je evropska bankarska organizacija čija ukupna aktiva iznosi 79,4 milijarde evra. Grupa zapošljava više od 24.000 ljudi i nudi svoje proizvode i usluge kroz mrežu od preko 1.700 filijala i prodajnih mesta, kao i alternativnih kanala distribucije.

Eurobank EFG Grupa prisutna je u Grčkoj, Bugarskoj, Srbiji, Rumuniji, Turskoj, Poljskoj, Ukrajini, Velikoj Britaniji, Luksemburgu i na Kipru. Članica je EFG Grupe, treće najveće bankarske grupacije u Švajcarskoj.

Našu poziciju rastuće evropske finansijske institucije potvrđuju značajni finansijski rezultati i stalna ekspanzija poslovanja na tržišta za koja posedujemo jedinstvenu i široku stručnost. Visoka adekvatnost kapitala, kvalitet naših proizvoda i snaga naših zaposlenih, u kombinaciji sa organskim rastom i stabilnom profitabilnošću, osiguraće napredak poslovanja i u budućnosti, kao i dobrobit našim klijentima i akcionarima.

Više informacija o Eurobank EFG može se naći na internet stranici www.eurobank.gr i www.eurobankefg.rs

Top