Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Peta godišnjica Eurobank EFG ŠKOLARINA

9 Jul 2010.

I ove godine Banka dodeljuje po 1.000 evra najboljim studentima u Srbiji

Eurobank EFG dodeliće i ove, jubilarne pete godine, 50 školarina u vrednosti od po 1.000 evra najboljim studentima završnih godina osnovnih/integrisanih studija koji pohađaju državne univerzitete u Srbiji. Nastavljajući sa programom dodele Eurobank EFG Školarina, Banka je postala jedan od tradicionalnih stubova podrške visokom obrazovanju u zemlji, sa dugoročnim ciljem razvoja evropskih vrednosti i ekonomskog prosperiteta Srbije.

Peta godišnjica Eurobank EFG ŠKOLARINA

Eurobank EFG Školarina namenjena je svim studentima završne godine akademskih i
strukovnih studija i studentima koji u školskoj 2010-2011 po prvi put ostvaruju status apsolventa. Budući laureati moraju imati prosek ocena preko 9,5, te da pokazuju liderski potencijal, dobro poznavanje stranih jezika i interes za razvoj lokalne zajednice. Osim akademskih rezultata, nezavisna selekciona komisija će vrednovati i nagrade ostvarene tokom školovanja, kao i učestvovanje u vannastavnim aktivnostima.

Procedura prijavljivanja odvija se na engleskom jeziku i vrši se isključivo putem interneta. Konkurs administrira „Institut za evropsku edukaciju“ (Institute of European Education www.iie.eu), jedna od najstarijih međunarodnih institucija u oblasti razmene u visokom obrazovanju. Prijave ocenjuje nezavisna međunarodna stručna komisija u čijem sastavu se nalaze profesori i stručnjaci nevladinih institucija.

„Već petu godinu za redom, Eurobank EFG dodeljuje Školarine najboljim studentima državnih fakulteta u zemlji. Do sada, ukupno je dodeljeno 1.300 jednokratnih Školarina u ukupnom iznosu od preko 1.3 miliona evra, što „Eurobank EFG Školarine“ čini jednim od najznačajnijih projekata podrške visokom obrazovanju u Srbiji. Obrazovanje i ulaganje u mlade talente predstavlja našu dugoročnu posvećenost da ulažemo u razvoj srpskog društva“, istakao je Filipos Karamanolis, predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG u Srbiji.

Proglašenje laureata obaviće se na svečanoj ceremoniji u decembru 2010, dok će njihova imena i biografije biti objavljeni na internet prezentaciji Banke (www.eurobankefg.rs), kao i u dnevnim novinama. Dosadašnji Laureati Eurobank EFG Školarina, dodatno su predstavljeni na Facebook stranici kroz afirmisane medijske tekstove i fotografije sa svečanih ceremonija Školarina.

Nina Gavrilović, laureat 2009. godine i student Pravnog Fakulteta u Nišu izjavila je da joj je Eurobank EFG Školarina pomogla u daljem usavršavanju i dodala: “Drago mi je da postoje kompanije koje ulažu u obrazovni sistem naše zemlje i na ovaj način podržavaju mlade ljude željne znanja i sticanja profesionalnih iskustava. Jasno je da stipendija studentima predstavlja nagradu za uloženi trud tokom studiranja. To je takođe ulaganje sa dugoročnim ciljem, jer će se stručni kadrovi ovoj zemlji višestruko isplatiti.“

Projekat "Eurobank EFG Školarine" deo je sveobuhvatnog programa korporativne društvene odgovornosti Banke pod nazivom “Investiramo u evropske vrednosti“ koji je usmeren na podršku edukaciji, zdravstvu, inkluzivnom društvu i zaštiti životne sredine, u koji je do sada investirano više od 3,5 miliona evra.

Top