Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Događaj o perspektivama regionalne ekonomije Eurobank EFG Grupe u Beogradu

6 Oktobar 2010.

Eurobank EFG a.d. Beograd organizovala je sinoć u Beogradu događaj pod nazivom ’’Post-krizno globalno ekonomsko okruženje i region jugoistočne Evrope’’.

Događaj o perspektivama regionalne ekonomije Eurobank EFG Grupe u Beogradu

Beograd, 6. oktobar 2010 - Eurobank EFG a.d. Beograd organizovala je sinoć u Beogradu događaj pod nazivom ’’Post-krizno globalno ekonomsko okruženje i region jugoistočne Evrope’’. Ovaj događaj je deo šire inicijative Eurobank EFG Grupe koja za cilj ima da predstavi perspektive, izazove, mogućnosti i pretnje ekonomiji i bankarskom sistemu svake zemlje u kojoj je prisutna, a namenjena je vladinim institucijama, lokalnoj poslovnoj zajednici, institucionalnim investitorima, velikim privatnim klijentima i medijima.

Događaju je prisustvovala elita poslovne zajednice u Srbiji, zvaničnici Vlade, predstavnici poslovnih asocijacija i medija. Eurobank EFG Grupu su predstavljali g. Đorđo Pradeli (Giorgio Pradelli), generalni direktor međunarodnog sektora, g. Teodor Karakasis (Theodore Karakassis), zamenik direktora međunarodnog sektora i profesor Gikas Harduvelis (Hardouvelis), glavni ekonomista i direktor istraživanja.


Dve godine nakon što je kriza pogodila „Novu Evropu“, ekonomije u regionu su uglavnom stabilizovane i očekuje se da sledeće godine počnu da beleže pozitivne rezultate, uz značajan oporavak ekonomskih pokazatelja u slučaju Srbije, prema predviđanjima profesora Harduvelisa koji je bio glavni govornik na događaju Eurobank EFG u Beogradu.

Top