Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Eurobank EFG uručila SIEPA nagradu „Izvoznik 2010. godine“

7 Decembar 2010.

Izvoznik godine preduzeće za proizvodnju nameštaja

Nagrada za Izvoznika godine u kategoriji malih i srednjih preduzeća, na konkursu koji po sedmi put organizuje Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA), otišla je u ruke preduzeća Kolarević d.o.o. Podržavši ovogodišnji izbor za najboljeg izvoznika, nagradu u iznosu od 15.000 evra je dodelila Eurobank EFG.

Eurobank EFG uručila SIEPA nagradu „Izvoznik 2010. godine“

Firmi Kolarević d.o.o. nagradu je uručio Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije. Priznanje za izvoznika 2010. godine uručuje se na osnovu unapređenja izvoznih aktivnosti, kvaliteta proizvoda, izvoznog tržišta i izvezenih količina. Sponzorisanjem nagrade, Eurobank EFG daje doprinos promociji izvozne orijentacije srpske privrede i konkurentnosti i otvorenosti srpske ekonomije, na bazi čega treba da se stvore povoljniji uslovi za privlačenje kapitala.

Naš bankarski sistem je savršeno sposoban da u potpunosti podrži najproduktivnije i najkreativnije poslovne snage u zemlji, nastavljajući da deluje kao generator promena i razvoja. Zato, pored portfelja prilagođenog potrebama poslovnih klijenata, preduzimamo inicijativu ulaganja u novi smer razvoja, kroz podršku srpskom preduzetništvu, izvozno orjentisanim kompanijama, izvoznicima i međunarodnoj trgovini, razvoju proizvodne baze zemlje, što se danas javlja kao jedini pravi kurs srpske ekonomije“, izjavio je Filipos Karamanolis (Philippos Karamanolis), predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG.

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) raspisala je sedmi po redu konkurs za „SIEPA Nagradu za izvoznika godine“. Na današnjem svečanom proglašenju pobednika "Izvoznik godine 2010", dodeljene su nagrade u pet kategorija - za najboljeg izvoznika godine, za najbolji novi izvozni proizvod, za osvajanje novog tržišta, za najboljeg izvoznika u kategoriji malih i srednjih preduzeća, kao i za najboljeg izvoznika u kategoriji društveno odgovornog poslovanja. SIEPA dodeljuje ovu tradicionalnu nagradu od 2004. godine kako bi na kraju svake godine podstakla najbolja izvozna preduzeća u Srbiji za nove izvozne poduhvate.

Izvoznik godine, kompanija Kolarević iz Ćićevaca, osnovana 2000. godine, bavi se proizvodnjom ploča i nameštaja od masivnog drveta. Svoje proizvode izvoze u zemlje širom Evrope; Nemačku, Švajcarsku, Grčku, Španiju, Irsku, čak i Australiju. Inicijativa Eurobank EFG preduzeta je u skladu sa novim modelom ekonomskog rasta i razvoja Vlade Republike Srbije, utemeljenom na tri stožera – prilivu novih investicija, podršci ekonomiji i ulaganju u infrastrukturu. Eurobank EFG odlukom da sponzoriše izbor za SIEPA nagradu za izvoznika godine, još jednom potvrđuje opredeljnost da podrži državne institucije u naporima ka ozdravljenju privrede i putu ka tržišnim reformama. Podrška nagradi za izvoznika godine samo je prva u nizu inicijativa Eurobank EFG usmerenih ka promovisanju izvozne orijentacije kako malih i srednjih preduzeća, tako i velikih kompanija – nakon izbora najboljeg izvoznika, Eurobanka planira da početkom 2011. godine organizuje i konferenciju za izvoznike sa specijalnim gostom-govornikom.

Povezana dokumenta

Top