Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Jubilarni peti put dodeljene Eurobank EFG Školarine

16 Decembar 2010.

Banka nagradila 50 najboljih studenata državnih univerziteta u Srbiji

Po jubilarni, peti put, Eurobank EFG uručila je danas pedeset Školarina u pojedinačnoj vrednosti od po 1.000 evra najboljim studentima državnih univerziteta u Srbiji.

Jubilarni peti put dodeljene Eurobank EFG Školarine

Grupi od 50 najboljih studenata u Srbiji, Školarine su uručili Božidar Đelić, potpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj, Žarko Obradović, ministar prosvete i Filipos Karamanolis (Philippos Karamanolis), predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG. Ceremonija dodele Školarina održana je u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, u prisustvu brojnih predstavnika vlade, diplomatskog kora, predstavnika nevladinog sektora, akademika i novinara.

Nagrađeni akademci su apsolventi ili studenti završnih godina državnih univerziteta iz više gradova – iz Beograda je 25 novih laureata, iz Novog Sada 11, iz Niša 13, a iz Kragujevca 1. Svi ispunjavaju izuzetno stroge kriterijume koje su pred njih postavili članovi nezavisne komisije za dodelu Eurobank EFG Školarina: ostvarili su prosek preko 9.5, izvrsno govore barem jedan strani jezik, pokazuju liderski potencijal i interes za razvoj lokalne zajednice.

„Eurobank EFG sa ponosom podržava mlade talente i na taj način pruža podršku društvu u celini. Verujemo da su visokoobrazovani ljudi najveći potencijal koji ima ova zemlja, generator pozitivnih promena i garant napretka zemlje. Kroz investiranje u mlade ljude, Eurobank EFG šalje jasnu poruku podrške modernoj, proevropskoj Srbiji, koja će podići kompetentnost Srbije na svetskom tržištu“, izjavio je Filipos Karamanolis, predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG

čestitajući studentima na osvojenim Školarinama i dosadašnjim postignućima na fakultetu. Prijavljivanje kandidata i ove godine izvršeno je putem on-line obrasca na engleskom jeziku. Eurobank EFG Školarine administrira „Institut za evropsku edukaciju“ (Institute of European Education, www.iie.eu ), jedna od najstarijih međunarodnih organizacija sa iskustvom u visokom obrazovanju. Ovogodišnje laureate izabrala je nezavisna međunarodna stručna komisija, u čijem sastavu se nalaze eminentni profesori, stručnjaci nevladinih institucija i priznati profesionalci iz raznih oblasti.

„Biti jedan od Laureata Eurobank EFG Školarine je prestižna i vredna nagrada za sve talentovane studente državnih univerziteta u Srbiji. Eurobank EFG banka kroz ovaj program, već petu godinu za redom, prepoznaje i nagrađuje znanje, rad, zalaganje i svestranost najboljih studenata. Podrška koju dobijaju od privatnog sektora za njih je dragocena - motiviše ih da nastave sa školovanjem, ulažu u dodatno obrazovanje i na kraju može da im otvori nove puteve profesionalne karijere“, izjavila je Tijana Janjić, prošlogodišnja dobitnica Eurobank EFG Školarina.

Na današnjoj ceremoniji proglašeno je 50 laureata Školarina, a njihova imena i biografije biće objavljeni na internet prezentaciji Banke (www.eurobankefg.rs), kao i u dnevnoj štampi. Laureati Eurobank EFG Školarina, dodatno su predstavljeni na Facebook stranici, gde imaju priliku da razmene iskustva sa dosadašnjim laureatima.

Eurobank EFG Školarine predstavljaju integralni deo programa društveno odgovornog poslovanja banke pod nazivom „Investiramo u evropske vrednosti“. U poslednjih pet godina, Eurobank EFG je dodelila više od 1350 jednokratnih školarina investirajući preko 1,35 miliona evra u podršku visokom obrazovanju.

Povezana dokumenta

Top