Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Saopštenje za medije

14 Januar 2011.

Eurobank EFG Grupa zaključila je sporazum sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), članicom Grupe Svetske banke.

Saopštenje za medije

Eurobank EFG Grupa zaključila je sporazum sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), članicom Grupe Svetske banke. Na osnovu ovog sporazuma, IFC će obezbediti 125 miliona dolara ograncima Eurobank EFG Grupe u Srbiji i Rumuniji za kreditiranje malih i srednjih preduzeća u ovim zemljama.

Četvrtog oktobra 2010. godine, Eurobank EFG Grupa potpisala je sličan sporazum u vrednosti od 230 miliona evra sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), za pozajmice malim preduzećima u Bugarskoj, Rumuniji i Srbiji.

Eurobank EFG Grupa već godinama posluje u ovim zemljama i zauzima dominantnu poziciju na domaćem bankarskom tržištu, dok u isto vreme posluje na nivou cele Evrope poštujući principe Bečke inicijative i realizuje druge aktivnosti u cilju podrške lokalnim privredama.

U nastavku možete pročitati saopštenje za medije koje je izdala Međunarodna finansijska korporacija (IFC) u Bukureštu i Beogradu.

Povezana dokumenta

Top