Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Klub privrednih novinara nagradio Eurobank EFG za decenijske društveno odgovorne aktivnosti

7 Februar 2011.

Eurobank EFG dobitnik je priznanja Kluba privrednih novinara „Zlatna plaketa za kompaniju koja je obeležila deceniju u projektima društveno odgovornog poslovanja“.

Klub privrednih novinara nagradio Eurobank EFG za decenijske društveno odgovorne aktivnosti

Eurobank EFG dobitnik je priznanja Kluba privrednih novinara „Zlatna plaketa za kompaniju koja je obeležila deceniju u projektima društveno odgovornog poslovanja“. Nagrada je Eurobank EFG dodeljena za programe odgovornosti u okviru kojih je banka pomogla veliki broj projekata i akcija iz oblasti obrazovanja, javnog zdravlja, zaštite čovekove okoline, integracije osoba sa invaliditetom u normalne životne i radne tokove i kulture.

Ceremoniji dodele priznanja prisustvovali su predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković, ministar energetike Petar Škundrić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i druge zvanice, novinari i članovi poslovne zajednice.

Od dolaska u Srbiju 2003. godine, Eurobanka je nagradila 1350 najboljih studenata na državnim fakultetima u zemlji, rekonstruisala je 8 najvećih gradskih parkova širom Srbije zajedno sa lokalnim samoupravama, pokrenula je brojne programe inkluzije osoba sa invaliditetom, uložila milion evra u skener koji uz pomoć najsavremenije PET tehnologije pomaže efikasnijem lečenju obolelih od najtežih bolesti i postala generalni pokrovitelj jednog od najvećih srpskih pozorišta – Ateljea 212. Pored toga, u prošloj godini Eurobanka je pokrenula dva nova društveno-odgovorna projekta na nacionalnom nivou. Zajedno sa Fondom „Ana i Vlade Divac", lansirana je humanitarna MasterCard kreditna kartica „Veliko srce", kojom se prikupljaju sredstva za rekonstrukciju dečijih vrtića širom Srbije. U saradnji sa Centrom za razvoj inkluzivnog društva, Banka je inicirala i „Pokretni inkluzivni muzej", izložbu studentskih radova koji prikazuju predmete čiji je dizajn prilagođen upotrebi osoba sa invaliditetom.

- Nagrada za kompaniju koja je obeležila deceniju svojim društveno odgovornim projektima predstavlja podstrek za sve u Eurobank EFG da nastavimo sa stalnom podrškom lokalnoj zajednici. Ovom nagradom, dokazali smo da Eurobanka danas nije samo jedna od najvećih investitora u Srbiji i velika, sistemska banka, već i da svoje poslovne uspehe rado deli sa zajednicom u kojoj posluje, naglasio je Filipos Karamanolis, predsednik Izvršnog odbora Eurobank EFG.

Sveobuhvatni program društveno-odgovornog poslovanja banke „Investiramo u evropske vrednosti" formiran je 2006. godine. Oslanja se na pet glavnih stožera kroz koje Banka ulaže u najvažnije društvene aspekte; edukaciju, zdravstvo, zaštitu životne sredine, razvoj inkluzivnog društva i kulturu. Eurobank EFG je kroz različite projekte odgovornosti do sada uložila preko 3,6 miliona evra u Srbiji.

Povezana dokumenta

Top