Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Eurobank EFG podržava finansiranje trgovine kroz Program za podsticanje trgovine EBRD-a

16 Februar 2011.

Eurobank EFG naglašava značaj izvoza kao jednog od glavnog pokretača inovacija i razvoja i podržava izvoznu orijentaciju srpske privrede

Eurobank EFG potpisala je Sporazum sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o učešću u njenom Programu za podsticanje trgovine koji bi mogao da dostigne vrednost od 50 miliona evra, što će omogućiti dalju podršku aktivnostima u oblasti trgovine klijenata Eurobank EFG.

Program za podsticanje trgovine predstavlja moćno sredstvo za dalji poslovni razvoj obezbeđujući:
  • pokriće za razne instrumente finansiranja trgovine
  • bezuslovne garancije plative na prvi pisani poziv
  • garancije do 100% vrednosti primenjenih instrumenata finansiranja trgovine
  • linije za finansiranje trgovine i relevantna odobrenja transakcija
  • atraktivan nivo naknada koje se dogovaraju posebno za svaku transakciju
  • brzu i jednostavnu proceduru odobrenja za izdavanje garancija

Program za podsticanje trgovine pokriva sve potencijalne i postojeće klijente koji aktivno učestvuju u spoljnoj trgovini, a kojima su potrebna dodatna obezbeđenja za izvozno i uvozno poslovanje.

Eurobank EFG očekuje povećanu zainteresovanost malih i srednjih preduzeća (MSP) i velikih korporativnih klijenata za ovaj program i za cilj ima da im ponudi unapređene usluge vezane za aktivnosti u oblasti spoljne trgovine pod povoljnim uslovima.

Sporazum sa EBRD-om predstavlja deo inicijative Eurobanke EFG za podršku izvoznoj orijentaciji srpske privrede, u skladu sa naporima srpskih vlasti vezanih za primenu novog modela razvoja za Srbiju. Pored ovog sporazuma, Eurobank EFG je veoma aktivna na polju podrške nagradi ,,Izvoznik godine’’ koju dodeljuje Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) i uvela je širok asortiman proizvoda i usluga namenjenih unapređenju poslovanja izvoznika.

Važno je istaći da ovaj sporazum Eurobanke EFG sa EBRD-om dodatno ojačava tesnu saradnju Eurobank EFG Grupe i EBRD-a u širem regionu centralne i jugoistočne Evrope.

Eurobank EFG je članica Eurobank EFG Grupe, evropske bankarske organizacije čija ukupna aktiva iznosi 86,5 milijarde evra (za prvih devet meseci 2010. godine). Grupa zapošljava preko 22.500 ljudi i nudi svoje proizvode i usluge kroz mrežu od preko 1.600 filijala i prodajnih mesta, kao i alternativnih kanala distribucije u Grčkoj, Bugarskoj, Srbiji, Rumuniji, Turskoj, Poljskoj, Ukrajini, Velikoj Britaniji, Luksemburgu i na Kipru. Članica je EFG Grupe, meĎunarodne bankarske grupacije prisutne u više od 40 zemalja.

Povezana dokumenta

Top