Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Otvoren Eurobank EFG Park u Vrnjačkoj Banji

17 Jun 2011.

Kroz program Eurobank EFG Parkovi, uređeno je 9 parkova u 7 gradova Srbije

Vrnjačka Banja, 16. jun 2011 - Predstavnici Eurobank EFG i opštine Vrnjačka Banja svečano su otvorili obnovljeno i preuređeno dečje igralište u okviru centralnog parka na gradskom šetalištu u Vrnjačkoj banji.

Otvoren Eurobank EFG Park u Vrnjačkoj Banji

Obnovljeni park deo je sveobuhvatnog programa korporativne društvene odgovornosti Eurobank EFG „Investiramo u evropske vrednosti”, kroz koji je do sada u razvoj lokalne zajednice uloženo preko 3,6 miliona evra. Park u Vrnjačkoj Banji deveti je park obnovljen u okviru napora Eurobanke da građanima Srbije pokloni ekološke oaze u gradovima u Srbiji.

Zahvaljujući projektu „Eurobank EFG Parkovi“, pored parka u Vrnjačkoj Banji, do sada su obnovljeni i parkovi u još šest gradova širom Srbije: u Beogradu (Botanička bašta, Inkluzivni Park duginih boja i Park za venčanja na Adi Ciganliji), Novom Sadu (Dunavski park), Nišu (Park Čair), Požarevcu (Sunčani park), Pančevu (Narodna bašta) i u Jagodini (Park učiteljskog fakulteta). Park je svečano otvoren uz pesme koje je izveo dečji hor „Čarolija“, nakon čega su predstavnica Eurobank EFG i predsednik opštine Vrnjačka Banja proglasili renovirano igralište otvorenim.

„Naš park dobio je potpuno novi izgled zahvaljujući obnovljenom igralištu za decu. Roditelji i posetioci Vrnjačke Banje moći će da provode vreme u zelenilu i na svežem vazduhu sa svojim najmlađima, koji će sada potpuno bezbedno uživati u igri sa svojim drugarima. Veoma smo zahvalni Eurobanci u kojoj smo pronašli pouzdanog partnera i prepoznali dobrog korporativnog suseda“,rekao je Zoran Seizović, predsednik opštine Vrnjačka banja, dok je ispred Eurobank EFG prisutne pozdravila Slavica Pavlović, član Izvršnog odbora. „Kontinuirano pomažemo zajednicu u kojoj sa uspehom poslujemo kao jedan od vodećih stranih investitora i banaka, jer je naše strateško opredeljenje da doprinesemo poboljšanju kvaliteta života ljudi u lokalnoj zajedinici, a obnavljanje parkova samo je jedan od poteza koje preduzimamo u tom cilju“, izjavila je Slavica Pavlović, član Izvršnog odbora Eurobank EFG.

Projekat „Eurobank EFG Parkovi“ deo je šireg projekta korporativne društvene odgovornosti banke pod nazivom „Investiramo u evropske vrednosti“, koji je podeljen u pet oblasti: podrška visokoškolskom obrazovanju, zaštita životne sredine, zdravstvo, integracija osoba sa invaliditetom u normalne životne i radne tokove i kultura. „Eurobank EFG Parkovi“ predstavlja deo ovog projekta koji se odnosi na ekologiju, podizanje i uređenje zelenih površina u centralnim gradskim zonama širom Srbije.

Eurobank EFG laureat je najprestižnijih priznanja koje se dodeljuju društveno odgovornim kompanijama u Srbiji. Pored „Virtusa“ za program „Investiramo u evropske vrednosti“, Banka je nagrađena i decenijskom nagradom Kluba privrednih novinara za društveno odgovorno poslovanje, nagradom „Najbolje iz Srbije“ , kao i Nacionalnom nagradom Privredne komore Srbije za 2010. godinu.

Povezana dokumenta

Top