Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Otvaranje igrališta Veliko srce Bor

12 Septembar 2011.

Saopštenje za javnost

Bor, 12. septembar 2011 – U Boru je danas otvoreno rekonstruisano dečije igralište vrtića „Bambi“, obnovljeno sredstvima prikupljenim kreditnom karticom „Veliko srce“ koju zajednički izdaju Eurobank EFG i Fond „Ana & Vlade Divac“.

Otvaranje igrališta Veliko srce Bor
Uz prisustvo dece iz predškolske ustanove „Bambi“ koja su izvela pesmu „Veliko srce za male ljude“, renovirano dečije igralište otvorili su Nenad Stanković, Regionalni direktor Eurobank EFG i Vlade Divac proslavljeni košarkaš i humanitarni radnik. Na rekonstruisanom igralištu „Bambi“ sve sprave za igru prilagođene su i deci sa invaliditetom, što ova igrališta čini jedinstvenim ujedno doprinoseći bezbednoj igri sve dece.

„Projekat „Veliko srce“ otpočeli smo u februaru 2010. godine, u želji da deci u Srbiji ulepšamo prostor za igru, učinimo ga bezbednim i opremimo spravama za igru koje su namenjene i deci sa invaliditetom. Danas otvaramo već šesto obnovljeno igralište, i to je uspeh koji rado delimo sa našim partnerim i zajednicom u kojoj poslujemo. Naravno, veliku zahvalnost upućujemo i našim klijentima, koji su koristeći karticu bez ikakvih dodatnih troškova, pružili svoju podršku i pomogli ovu humanu akciju, reči su Nenada Stankovića, Regionalnog direktora Eurobank EFG.

Eurobank EFG i Fond „Ana i Vlade Divac“ lansirali su u februaru 2010. godine humanitarnu kreditnu karticu „Veliko srce“, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije. Upotreba ove jedinstvene MasterCard kreditne kartice pruža priliku klijentima Banke da podrže obnovu dečijih igrališta u državnim obdaništima širom Srbije bez dodatnih troškova. Do sada su upotrebom ove kartice obnovljena četiri igrališta beogradskog vrtića Sunčica, niškog Palčica, igrališe obdaništa Leptirić u Novoj Pazovi, pančevačkog Veverica, kao i vrtića Milka Dimanić u Vlasotincu, dok je vrtić „Bambi“ šesti renovirani iz sredstava prikupljenih karticom „Veliko srce“.

Prilikom svake transakcije kreditnom karticom „Veliko srce“ (uključujući kupovinu i podizanje gotovine), Eurobanka u Fond „Ana i Vlade Divac“ izdvaja 1% od vrednosti transakcije i 50% od troškova za mesečno održavanje računa, a sva prikupljena sredstva biće iskorišćena za obnovu dečijih igrališta u državnim obdaništima u Srbiji. Klijenti Eurobank EFG koji se odluče za MasterCard karticu „Veliko srce“ neće snositi nikakve dodatne troškove i moći će da je koriste kao bilo koju standardnu kreditnu karticu. Što veći broj klijenata koristi MasterCard karticu „Veliko srce“, biće obezbeđena veća podrška za bolje detinjstvo dece u Srbiji.

***
Eurobank EFG je članica Eurobank EFG Grupe, evropske bankarske organizacije čija ukupna aktiva iznosi 87,2 milijarde evra (za 2010. godinu). Grupa zapošljava preko 22.500 ljudi i nudi svoje proizvode i usluge kroz mrežu od preko 1.600 filijala i prodajnih mesta, kao i alternativnih kanala distribucije u Grčkoj, Bugarskoj, Srbiji, Rumuniji, Turskoj, Poljskoj, Ukrajini, Velikoj Britaniji, Luksemburgu i na Kipru. Članica je EFG Grupe, međunarodne bankarske grupacije prisutne u više od 40 zemalja.Više informacija o Eurobank EFG može se naći na internet stranici www.eurobankefg.rs.
Fond Ana i Vlade Divac (HOD) osnovana je sa ciljem da obezbedi finansijske, materijalne i druge resurse za zadovoljenje fizičkih, psihičkih, socijalnih i drugih potreba izbeglih, interno raseljenih i nezbrinutih lica, bez obzira na njihovu nacionalnu, rasnu, versku, političku ili bilo koju drugu pripadnost ili opredeljenje.Više informacija o Fondu Ana i Vlade Divac može se naći na internet stranici www.divac.org.rs

Povezana dokumenta

Top