Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Veliko srce obnovilo 7 dečije igralište u Čačku

5 Oktobar 2011.

U Čačku je u sklopu humanitarnog projekta „Veliko srce“ otvoreno rekonsturisano dečije igralište vrtića „Radost I i II“. Sredstva za obnovu su prikupljena kreditnom karticom „Veliko srce“ koju zajednički izdaju Eurobank EFG i Fond „Ana & Vlade Divac“.

Veliko srce obnovilo 7 dečije igralište u Čačku
Preko 250 dece svih uzrasta od danas će u čačanskim vrtićima „Radost I i II“ dobiti priliku da veselije i lepše odrastaju igrajući se na renoviranom zajedničkom igralištu, koje su svečano otvorili Nikolaos Koulompouros, direktor Sektora keš kredita i kreditnih kartica Eurobank EFG i Vlade Divac, proslavljeni košarkaš i humanitarni radnik. Vrtići „Radost I i II“ pripadaju grupi najstarijih predškolskih ustanova u Čačku, a akcijom „Veliko srce“ su dobili prostor za igru opremljen najmodernijim spravama koje su prilagođene i deci sa invalidiitetom.

„Pravo je zadovoljstvo što imamo priliku da u okviru projekta „Veliko srce“ otvorimo sedmo po redu obnovljeno igralište u Srbiji. Ovaj projekat smo otpočeli u februaru 2010. godine sa namerom da pružimo najmlađima lepše i bezbednije mesto za igru, i na taj način doprinesemo njihovom veselijem odrastanju. Važno nam je i to što su sprave za igru u potpunosti bezbedne, prilagođene deci svih uzrasta, kao i deci sa invaliditetom. Naravno, veliku zahvalnost zaslužuju pre svega naši klijenti, koji su koristeći humanitarnu MasterCard kreditnu karticu „Veliko srce“, omogućili i pomogli ovu dobrotvornu akciju“ - istakao je Nikolaos Koulompouros, direktor Sektora keš kredita i kreditnih kartica Eurobank EFG.
Eurobank EFG i Fond „Ana i Vlade Divac“ su zajednički pokrenuli humanitarnu kreditnu karticu „Veliko srce“, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije. Upotrebom ove jedinstvene MasterCard kreditne kartice klijenti Banke imaju priliku da podrže rekonstrukciju dečijih igrališta u državnim obdaništima širom Srbije, bez dodatnih troškova. Do sada je uspešno obnovljeno šest igrališta u vrtićima širom Srbije, dok su vrtići „Radost I i II“ sedmi po redu dobili najsavremenije mesto za igru uz pomoć sredstava prikupljenih karticom „Veliko srce“.

Korisnici kartice „Veliko srce“ prilikom svake transakcije (uključujući kupovinu i podizanje gotovine) omogućavaju da se Eurobanka odrekne dela svoje zarade koju uplaćuje u Fond „Ana & Vlade Divac“, a sva prikupljena sredstva koriste se za obnovu dečijih igrališta. Klijenti Eurobank EFG koji se odluče za MasterCard karticu „Veliko srce“ učestvuju u ovoj akciji na najdirektniji način i tako ne snose nikakve dodatne troškove, a mogu da je koriste kao bilo koju standardnu kreditnu karticu. Što veći broj klijenata koristi MasterCard karticu „Veliko srce“, biće obezbeđena veća podrška za kvalitetnije i veselije detinjstvo dece u Srbiji.
***
Eurobank EFG je članica Eurobank EFG Grupe, evropske bankarske organizacije čija ukupna aktiva iznosi 87,2 milijarde evra (za 2010. godinu). Grupa zapošljava preko 22.500 ljudi i nudi svoje proizvode i usluge kroz mrežu od preko 1.600 filijala i prodajnih mesta, kao i alternativnih kanala distribucije u Grčkoj, Bugarskoj, Srbiji, Rumuniji, Turskoj, Poljskoj, Ukrajini, Velikoj Britaniji, Luksemburgu i na Kipru. Članica je EFG Grupe, međunarodne bankarske grupacije prisutne u više od 40 zemalja.Više informacija o Eurobank EFG može se naći na internet stranici www.eurobankefg.rs.
Fond Ana i Vlade Divac (HOD) osnovana je sa ciljem da obezbedi finansijske, materijalne i druge resurse za zadovoljenje fizičkih, psihičkih, socijalnih i drugih potreba izbeglih, interno raseljenih i nezbrinutih lica, bez obzira na njihovu nacionalnu, rasnu, versku, političku ili bilo koju drugu pripadnost ili opredeljenje.Više informacija o Fondu Ana i Vlade Divac može se naći na internet stranici www.divac.org.rs


Za dodatne informacije možete se obratiti ovlašćenoj agenciji za odnose sa javnošću, McCann Erickson Public Relations na telefon 011/2029-600, Kontakt osoba: Ivana Pavlović 063 345 329 i Jasmina Bogosavljević 063 384 263

Povezana dokumenta

Top