Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Eurobank EFG pomogla opremanje školske fiskulturne sale

26 Decembar 2011.

Veliko srce za decu iz Rujišnika

Eurobank EFG i Fondacija Ana i Vlade Divac, opremili su fiskulturnu salu odeljenja osnovne škole Ljubivoje Bajić Medveđa u mestu Rujišnik nadomak Trstenika, u okviru projekta humanitarne kreditne kartice „Veliko srce”.

Eurobank EFG pomogla opremanje školske fiskulturne sale
O.Š. Ljubivoje Bajić Medveđa, odnosno ogranak škole u mestu Rujišnik, pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda i jedna je od malobrojnih područnih škola koje imaju fiskulturnu salu. Nakon molbe učitelja Veroljuba Miletića, banka je sredstvima obezbeđenim iz projekta „Veliko srce“ omogućila nabavku sportske opreme za fiskulturnu salu.

„Iako je MasterCard kreditna kartica „Veliko srce“ namenjena pre svega obnavljanju igrališta u državnim vrtićima, nismo mogli da ostanemo ravnodušni na pisanje učitelja škole, koji je godinama unazad samostalno obezbeđivao sredstva za kupovinu opreme za omiljeni sport učenika – košarku. Želeli smo da, kao i do sada, pružimo pomoć tamo gde je najpotrebnija i nadamo se da će ova donacija omogućiti đacima da uživaju baveći se sportom, što u velikoj meri i jeste ideja „Velikog srca“, izjavio je Aleksandar Milovanović, Regionalni direktor Eurobank EFG.

„Kada smo započeli ovaj projekat u februaru 2010. godine, naša osnovna namera bila je da najmlađima pružimo mogućnost da bezbrižno uživaju u igri i druženju sa svojim vršnjacima. Veoma mi je drago da vidim kojom brzinom se odvija projekat „Veliko srce“ i na koji sve način pomaže da naša deca zdravije odrastaju, ali moram da naglasim da ovog puta imam posebno zadovoljstvo, jer osnovci iz Rujišnika i ja podjednako volimo košarku, reči su Vlade Divca, našeg proslavljenog košarkaša i humanitarnog radnika.

Eurobank EFG i Fondacija „Ana i Vlade Divac“, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije, stoje iza ideje humanitarne MasterCard kreditne kartice „Veliko srce“. Prilikom svake transakcije, uključujući kupovinu i podizanje gotovine, Eurobanka svoj deo prihoda uplaćuje u Fondaciju, u svrhu rekonstrukcije dečijih igrališta u dečijim ustanovama širom Srbije. Upotrebom ove kartice do sada su obnovljena igrališta u Beogradu, Nišu, Novoj Pazovi, Pančevu, Čačku, Vlasotincu, Boru i Prokuplju. Što se veći broj klijenata bude odlučio za MasterCard karticu „Veliko srce“, to će i više dece u gradovima u Srbiji moći da podele istu radost.

Povezana dokumenta

Top