Pretraga sajtazatvori

Aplicirajte ovde

Novosti

Eurobank generalni sponzor Ekonomskog samita Srbije

22 Oktobar 2018.

EUROBANK TRADICIONALNO GENERALNI SPONZOR EKONOMSKOG SAMITA REPUBLIKE SRBIJE

Eurobank generalni sponzor Ekonomskog samita Srbije
Eurobank je i ove godine, 14. put zaredom, generalni sponzor Ekonomskog samita Republike Srbije, koji se održava 22. i 23. oktobra u Beogradu. Tema ovogodišnjeg Samita je ostvarivanje inkluzivnog rasta, kao i izazovi koji stoje pred Srbijom i regionom, značaj fiskalne konsolidacije za održivi razvoj, mogućnost Četvrte industrijske revolucije, borba protiv siromaštva, i pitanja energetske efikasnosti.

Učesnici Samita su predstavnici Vlade Republike Srbije, međunarodnih i domaćih finansijskih institucija, diplomatskih predstavništava i istaknuti privrednici. Uvodno izlaganje održao je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, nakon čega se prisutnima obratio Milan Vićentić, član Izvršnog odbora Eurobank. On je ukazao da je bankarski sektor za prva tri meseca 2018. godine ostvario neto dobitak pre oporezivanja u iznosu od 17,6 milijardi dinara, što je približno rezultatu u istom periodu prethodne godine i ukazuje na stabilnost sistema. Takođe, istakao je da je podrška Eurobanke privredi u ovoj godini značajno iznad rasta ekonomije.

„U ime Eurobank mogu da kažem da, u skladu sa našim opredeljenjem da dugoročno poslujemo na tržištu Srbije, želimo da damo dodatnu podršku novim projektima koji će ojačati srpsku privredu. U ovoj godini očekujemo da će rast plasmana privredi premašiti 10%. U prilog tome govori činjenica da zaključno sa septembrom beležimo rast finansiranja privrednih subjekata i da smo pozicionirani među top 7 najaktivnijih banaka na tržištu“, rekao je Vićentić.

Na ovogodišnjem Ekonomskom samitu Srbije član Upravnog odbora Eurobank, profesor Ivan Vujačić, bio je moderator panela „Evropska unija: Sudar vizija“. Na panelu je, pored predstavnika evropskih institucija i nevladinih organizacija, učestvovao i ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif.

Povezana dokumenta

Top